2.7.06

Η σοπράνο το βούλωσε το στοματάκι της

Επιτέλους, έβγαλε το σκασμό. Με κούρασε όλη την εβδομάδα να την ακούω. Με κούρασε. Χτύπησα overdose, άναψε το κόκκινο λαμπάκι, άρχισαν να βγαίνουν και καπνοί.
Μετά από τα πολλά λόγια, τις ατέλειωτες συζητήσεις, θέλω να καθίσω στη γωνιά μου και να μη λέω τίποτα, αλλά ούτε και να ακούω κάτι. Ησυχία. Σιωπή. Και αυτό είναι στοιχείο του δύσκολου χαρακτήρα μου. Η τρέλλα μου. Η κατάθλιψη μου. Να μη θέλω να μιλάω άλλο πια... Και ούτε να δίνω εξηγήσεις γι' αυτό. Δε θυμάμαι να έδωσα υποσχέσεις. Δε τις πιστεύω άλλωστε. Ούτε τους όρκους.
Τα alarms των monitors χτυπάγανε ασταμάτητα εχθές το βράδυ. Ο εφημερεύων κόντευε να σαλτάρει, ο συνάδελφος είχε ιδρώσει από την ένταση, κι εγώ όλο κοίταζα τον κορεσμό και τους παλμούς. Αυτό γουστάρω να κάνω, και κανείς δε θα μου πει πως δε μου πάει αυτό το χόμπι.
Κοιμήθηκα γύρω στις έξι το πρωί και τρεις ώρες αργότερα ξύπνησα ιδρωμένη από κάποια πόρτα που χτύπησε δυνατά. Πήγα να ανοίξω το στόμα μου να σιχτιρίσω, αλλά δεν έβγαινε τίποτα.
Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να δίνω εξηγήσεις γι' αυτό που είμαι, και να τα αναλύω όλα. Σου το ξαναλέω, λοιπόν. Η σοπράνο το βούλωσε το στοματάκι της. Και μη μου ζητήσεις εξηγήσεις, όποιος κι αν είσαι. Σήμερα είμαι εδώ, αύριο δε ξέρω που. Μην ελπίζεις σε μένα. Κακώς, αν πίστεψες σε εμένα. Χμ, δεν αλλάζει ο άνθρωπος, παιδί μου...
Full stop.

7 comments:

Anonymous said...

H authentikothta sou eixe empneusei kosmo palia. Keep on that Pat.

sirA

PS: Mh xalarwseis auth thn ebdomada!

ΠΡΕΖΑ TV said...

O κοσμος οσο λεει οτι αλλαζει ζωη,τοσο ιδιος μενει...

Little_Pat said...

*sirA, δε μπορώ να χαλαρώσω ούτως ή άλλως. Η έμπνευση δεν είναι διαρκής :))

*πρεζα tv, έτσι όπως το λες είναι...

Attalanti said...

"Με κούρασε. Χτύπησα overdose, άναψε το κόκκινο λαμπάκι, άρχισαν να βγαίνουν και καπνοί."

Αυτό το έχω ξαναζήσει. Πολλές φορές. Η γη θα συνεχίσει να γυρίζει με μια σοπράνο λιγότερη. Δυστυχώς, όμως, τη στιγμή που έφευγε η μια, μια άλλη γεννιόταν. Τι να ευχηθώ;... Καλή αφωνία στους απέναντι!

Little_Pat said...

*attalanti,
να ευχηθείς να συνέλθω σύντομα από τη κρίση overdose, γιατί ξέρεις ε; ο κόσμος θα αρχίσει να με παρεξηγεί στη κατάσταση που βρίσκομαι... χιχιχι

Giramondo said...

εγώ την κατάσταση μια χαρά τη βρίσκω...μάλλον επειδή κάπως έτσι είμαι κι εγώ...μόνο που τα καταφέρνω και ξεγελάω...και εμένα και τον κόσμο.

Little_Pat said...

Είναι τόσες οι στιγμές που νιώθουμε πως θέλουμε να τραβήξουμε την επιδερμίδα μας λες έτσι θα βγάλουμε από πάνω μας τη μάσκα, λες και θα σταματήσουμε να μην είμαστε ο εαυτός μας, και θα καταφέρουμε να ξεγελάσουμε τον κόσμο, μπορεί κι εμάς τους ίδιους...

Καλημέρα, Giramondo