9.10.06

Έμεινα απλά να κοιτάζω έναν γκρίζο γάτο πάνω στο σκουπιδοντενεκιέ της γειτονιάς. Κολοκοτρώνη & Αγαμέμνωνος γωνία. Βγήκα στο μπαλκόνι να καπνίσω, μέρα μελανιασμένη να σιγοκλαίει, και το μάτι μου έπεσε στον χοντρό γάτο, που ψαχούλευε στη ζιμπάλα* το μεσημεριανό του. Ούτε το ψιλοβρόχη τον νοιάζει, ούτε του βρωμάνε τα σκουπίδια. Με αργές κινήσεις έψαχνε, όπως μπορεί να ψάξει ένας γάτος, που τα έχει γραμμένα όλα στ' αρχίδια του. Τι ρόλο βαράω τις τελευταίες μέρες; Θέλω ένα ταξίδι να κάνω. Κι ας είναι και για δουλειά, δε με νοιάζει. Κάποια ώρα- έστω μια ώρα- θα βρω λίγο χρόνο να δω τί γίνεται και με μένα. Μπορεί και ψαχουλεύοντας μέσα σε καμιά ζιμπάλα στη Σαλονίκη, ή στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου με τα μαλλιά μου να σγουραίνουν από την υγρασία και ο καπνός του τσιγάρου μου να μην ανεβαίνει ίσια. Ξημερώματα, χωρίς χαμόγελο, με καθαρό νου έτοιμο να ζαλιστεί πάλι από τα γνώριμα... Άμα έχω και καφέ, θα είναι πολυτέλεια πια. Εκεί έχω φτάσει. Να μη ζητάω πολλά, μέχρι που μια μέρα θα ζητήσω όσα δε βάζει ο νους τους. Αλλά γιατί να με φτάσουν μέχρι εκεί; Γιατί να τους αφήσω να με φτάσουν εκεί; Είναι αυτό που λέγαμε. "Ο Δεδομένος", ο Μαλάκας, ο έλα-δε-παθαίνει-τίποτα... Την νιώθεις την αλλαγή; Εγώ νομίζω πως είσαι ο μόνος άνθρωπος, που βλέπει την αλλαγή. Και ο μόνος που τη χαίρεται κιόλας... Φοβιστικέ!

*ζιμπάλα= δημοτικός σκουπιδοντενεκές στα κασιώτικα...

10 comments:

christos said...

...υπάρχουν φορές ρε γαμώτο που εύχομαι να ήμουν σαν εκείνους τους γάτους (μεταφορικά και κυριολεκτικά) που τα γράφουν όλα στις (ζι)μπάλες τους και δεν τους κόφτει τίποτις. Ας ήμουν γάτος και ας μην άλλαζα ποτέ...
Φορτσάτη ξεκινάει η βδομάδα βλέπω... τις καλημέρες μου!

Little_Pat said...

dr. who,
...δε τις φοβάσαι τις ευχές, ρε Kriz; Από την άλλη πάλι, ε ναι, ας είμασταν σαν εκείνους τους γάτους που τα γράφουν στις (ζι)μπάλες τους...
να δούμε πως θα τελειώσει αυτή η εβδομάδα :) καλό βράδυ...

ΠΡΕΖΑ TV said...

Για να εισαι ευτυχισμενος στη ζωη πρεπει να εχεις τη μνημη του χρυσοψαρου που κρατα μονο 3 δευτερολεπτα.Ετσι μεχρι να καταλαβει οτι ειναι στη γυαλα,το εχει ξεχασει...και ζει ευτυσμενο!!!

ηω-λιθικός said...

πέρασα ...

Little_Pat said...

*πρεζα tv,
πάμε να φύγουμε για τη χώρα της Λήθης!!!!

*ηω-λιθικέ,
καλημέρα σου :)

sorry_girl said...

Καλημέρα κοριτσάκι.
Έρχεται η αλλαγή.
Το ξέρω!

Attalanti said...

Μας είχες λείψει... Μην λείπεις κι από 'σένα. Καλή μας μέρα!

Little_Pat said...

*sorry girl,
έχει ξεκινήσει η αλλάγη, κάποιοι δε μπαίνουν στον κόπο να το διαπιστώσουν και θα βρεθούν μπροστά μου να τους κοιτάζω, να τους χαμογελάω και να τους γαμάω.
Καλησπέρα σου!

*attalanti,
πέρασαν τόσες μέρες και δε μπορούσα να γράψω λέξη... δε με χάνω, πάντως, αυτό είναι σίγουρο :)
Σ' ευχαριστώ Νατάσσα. Σε φιλώ.

Anonymous said...

An kai kathimerines eikones, perierges. Kai na sou pw, taksidiarikes... salonika exw n' anevw kairo. An ta katafereis, kane enan prigkipa kai gia mena sto mpalkoni. Na prosexeis re. Kai mh masas. Deikse tous epitelous ta dontia sou. Ase pou tha komplaroun oloi me to xamogelo sou (mh neuriaseis mazi mou, alla mou aresei to xamogelo sou).
Kai na pane na gamithoun oloi tous!
sirA

Little_Pat said...

*sirA,
το ¨να πάνε να γαμηθούν όλοι τους¨ δεν έχει διευκρινισθεί αν είναι ευχή ή κατάρα.... ΣΝΤΟΥΠ!
Ναι, το χαμόγελό μου κάνει δουλειά και όλοι υποκύπτουν. Αυτό είναι μια αλήθεια. Μπορεί και δυο (αλήθειες).
Σαλόνικα... όχι, δε την ευχαριστήθηκα, έτρεχα συνεχώς για δουλειές, έπηξα, αγχώθηκα, κουράστηκα, φόρτωσα, πονοκεφάλιασα, αλλά την επόμενη φορά δε θα μου γλυτώσει...... της χρωστάω+μου χρωστάει. Ανοιχτοί λογαριασμοί.