1.1.07

Όσο περνάει ο καιρός και φεύγει, φεύγεις κι εσύ, κι αφήνεις πίσω σου ίχνη ακάλυπτα. Σου μένει ακόμα το κόκκινο τετράδιο για τη συλλογή και μετά από αυτό θα φτιάξεις μόνη σου ένα μαύρο από βελούδο, εκεί όπου θα πεις τις πιο μεγάλες σου αλήθειες. Μπορεί να πάρει χρόνια πολλά, αλλά θα το κάνεις. Είχες πει μέχρι τα πενήντα πέντε, και μετά όσο αντέξεις να μετράς, θα έχουν γίνει όλα. Ή τίποτα. Όλα, ή τίποτα. Σου θυμίζω τις υποσχέσεις, και τους φόβους, και τις ευχές. Κάπου εκεί έξω θα βρεις την έμπνευση που θα εκφράσει τα πιο σκοτεινά μονοπάτια που βάδισε το μυαλό σου, να ‘χεις να μετράς, να γεμίσεις τα ράφια με βιβλία και μπουκάλια αδειανά μπύρας, η κάθε μια αλλιώτικη από την άλλη, και το κάθε ένα με διαφορετικό δέσιμο και ύφος στις σελίδες του. Μη μπερδεύεσαι από τα κάλπικα θέλω των άλλων γύρω σου, αλλά να έχεις στη κίνηση του μυαλού σου τις ιδέες του παιδιού που μεγάλωσε σαν ενήλικας για να πεθάνει γέρος σα παιδί.

Κατάλαβες;

8 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Καταλαβα...Μαλλον και παλι τιποτε θα επιλεξουμε...

Καλη χρονια να εχουμε με υγεια και ερωτα.

Attalanti said...

Είναι παράξενο που κάθε χρόνο κάνω το ίδιο δώρο στη δική μου. Με γέννησε ενήλικα και μ' άφησε να ψάχνω το παιδί όταν δεν κοιτάζει. Δεν κατάλαβε, αλλά προσπαθώ ακόμα, όσο κι αν μεγαλώνει η συλλογή της από τα δώρα μου στο ράφι. Εγώ διαλέγω τα χρώματα, εκείνη τους φόβους. Δίκαιη η μοιρασιά. Καλή μας χρονιά. Θα την κάνουμε να είναι. Σε φιλώ.

Sofogreg said...

Πολύ noir η ατμόσφαιρα στο blog σου. Μου αρέσει. Καλή χρονιά.

Mantalena Parianos said...

Όπως έλεγε και ένας σοφός...
"Γερνάω, σημαίνει πάω μπροστά.
Πάω μπροστά, σημαίνει επιστρέφω".

Το κόλπο είναι να μην αυξάνοπυμε τις τριβές μας με το σύμπαν (λέω 'γω τώρα).

μουτς

:)

ηω-λιθικός said...

καλή χρονιά μικρή πατ ...

sorry_girl said...

Ναι αμέ.
Καλή χρονιά!
Και τυχερή εε;

Anonymous said...

Kapoia stigmh 8a prepei na ta dhmosieuseis ola sou ta tetradia. Krataw th teleutaia sou protash san moto, oxi mono gi' ayth th xronia, alla gia ta osa xronia meta akolou8hsoun....:
"Μη μπερδεύεσαι από τα κάλπικα θέλω των άλλων γύρω σου, αλλά να έχεις στη κίνηση του μυαλού σου τις ιδέες του παιδιού που μεγάλωσε σαν ενήλικας για να πεθάνει γέρος σα παιδί."
ta sevh mou,
sirA

Little_Pat said...

*πρεζα tv,
το τίποτα το ορίζουμε με το σκατομυαλό μας... Καλή χρονιά, χωρίς πολλά σκατά :)))

*attalanti,
συλλογή... συλλέκτης + παρατηρητής. Και η χρονιά αυτή θα είναι καλύτερη από τις άλλες. Ε, μας το οφείλει, δε μας το οφείλει, αδιαφορώ. Απλά το απαιτώ!

*sofogreg,
welcome aboard!... και ευχαριστώ :) Αν δεις κάπου λίγο κόκκινο είναι από το κοκκίνισμα στα μάγουλά μου. Καλή μας χρονιά!

*mantalenokoritso,
μόνο όταν αυξάνουμε τις τριβές μας με το συμπάν, θα βγει σπίθα! (εσύ να λες πάντα, βέβαια)

*ηω-λιθικέ,
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!

*sorry_girl,
εύγε, εύγε!
Καλή, και τυχερή, και αλκολούχα, και ξενυχτιάρικη, και ο,τι άλλο γουστάρουμε, γιατί δε μασάμε εμείς! Σωστάαααα;

*sirA,
να περνάς που και που να μου βάζεις φωτιές, για να μη ξενερώνω. Τα σέβη μου, το αυτώ!