20.6.08

...

it 's all shit out there, Charlie!

Ακούγεται συνεχώς στ' αυτιά μου αυτή έκφραση από έναν εκπληκτικό μονόλογο. Ένας μονόλογος, που συνδέθηκε σε έναν διάλογο, εχθές το βράδυ αργά, κάπου εκεί στις μικρές ώρες. Παγωμένη σαμπούκα, τσιγάρα, κι ανάμεσα στα πολλά τσιγάρα, κι ένας Πρίγκιπας, που κάθε φορά μου προκαλεί ρίγος στη ραχοκολιά "Πάλι θα πέσω στη λούμπα...".
Ακροδάκτυλα κρέμονταν, και οι σκέψεις μαζί μέσα στη νύχτα, με κουβέντες που καιρό είχαμε να ξεστομίσουμε, και κουνάγαμε καταφατικά τα κεφάλια μας, απαλά, χωρίς να ταρακουνάμε την αλκόολη, τόσο ώστε να χαμογελάμε, και να χαιρόμαστε την ηδονή του πνεύματος. Πέρασε κάτι λιγότερο από ένα δύ-χρονο διάστημα, που είπα να ρίξω νερό πολύ στο κρασί μου, να δεχτώ καινούργιες μοίρες, να αφήσω το ένστικτο να χορέψει μέσα μου, και αφέθηκα, χωρίς να μπορώ να ελέγξω τα ξεσπάσματα, τους οιωνούς, το σώμα μου, αλλά ήρθα κόντρα στη φύση μου πολλάκοις. "Δε βαριέσαι... εμπειρεύτηκες πάλι, μικρό", μουρμούρισε ο Αλέξης. Ναι, εμπειρεύτηκα, αλλά είμαι τόσο μικρό... ανθρωπάκι, που νιώθω στιγμές να λιγοψυχώ. "Ήταν σα να μην έκανα, τελικά, τίποτα... σα να μη βοήθησα, και ήθελα να βοηθήσω... ήθελα πολύ να βοηθήσω, να δει τι έχανε, πόσα μπορούσε να κερδίσει, να ζήσει..."... τα έλεγα και θυμόμουν τους καυγάδες, τις αψιμαχίες, πόσες φορές τον κοίταγα και τον άκουγα να μου λέει τις κλασσικές ατάκες/απαντήσεις και ήθελα τόσο πολύ να τον πιάσω από τα μανίκια και να τον ταρακουνίσω, να του φωνάξω "ΣΥΝΕΛΘΕ! ΧΑΝΕΙΣ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ". Μόνο φώναζα. Να το λάθος μου. Να ένα λάθος μου. "Δε θέλει να ζήσει, μικρό. Έχει παραιτηθεί από τη ζωή. Και δε θα αλλάξει αυτό.", συνέχισε ο Αλέξης, ενώ έπαιζε με τα σφηνοπότηρα.
Πέρασε ώρα χωρίς να μιλάμε. Βάρυναν και τα κεφάλια, μέτρησα αστέρια, που όλο έχανα τον λογαριασμό στο μέτρημα, γελάσαμε με το μπουκάλι της σαμπούκας που μας φάνηκε πως ήταν τρύπιο, κι άδειασε ξαφνικά.
"Κρίμα πάντως...", ξεστόμισα.
"Παρελθόν...", ανταπάντησε ο Αλέξης
"Ναι, παρελθόν..."
"Και τώρα μέλλον..."
"Ε;"
"Λέω, και τώρα το μέλλον, γιατί το παρόν φεύγει συνέχεια. Άρα, μέλλον!"
"Ναι"
"Καυλοκαίρι"
"Ναι"
"Με σπίτι δικό σου, για να βάψεις τους τοίχους, να τελειώσεις και τον Γείτονα, να ακούσεις μουσικές, να μαζέψεις κανά αδέσποτο γατί, να διαβάσεις βιβλία, να ακούς τη νύχτα, να είσαι εσύ. Ακούς; Να είσαι εσύ, πάλι..."
"Ναι, αυτό... να είμαι εγώ, πάλι..."
"Α ρε μικρό, ποιος να καταλάβει;"
"Κανείς ρε... στην ουσία κανείς. Και ούτε εμείς καταλαβαίνουμε, και πάντα αδικούμε. Τους εαυτούς μας, τους άλλους, και όλους τους υπόλοιπους". Με κοιτάζει λοξά.
"Αρχίδια". Τον κοίταξα κι εγώ λοξά, και δάκρυσα. Αρχίδια! Ουσία μηδέν. Πράξις τέλος. Let it flow. Δε θέλω να σκέφτομαι. Θέλω να πετάξω. Και να κολυμπίσω, ή αλλιώς να κολυμβήσω! Ακούς ρε;
άντε γεια!

5 comments:

Xblog said...

Βράδυ και τ'αποψινό ...
άντε γειά μας!

xblog

ηω-λιθικός said...

μια στιγμή αρκεί για να τα αλλαξει όλα... για αυτήν την στιγμή ζούμε ...

τα σέβη μου
μικρή πατ

Little_Pat said...

*xblog,

They thought that love was sacred
Until they met the desecrator
A sea of poison came in between them
And there was red on the ground below

They can not breed
Bound to never rise
Their lies will be repeated
Forever

Now they’re dreamless
Straight into the dark clouds
Never to come back

They thought there’s more
Than meets the eye
In face of beauty all men are blind
And the gates opened to let her through

They can not breed
Lost in the crimson skies
The nights in our heats
Will last forever

Now they’re dreamless
Straight into the dark clouds
Never to come back

Now they’re dreamless
Forever

Moonspell-Dreamless (lucifer and lilith)

Παίζει συνέχεια αυτό το κομμάτι, το πρωί στη διαδρομή από το σπίτι στο γραφείο, στο γραφείο κάπου ανάμεσα σε όλα τα άλλα, στην επιστροφή -μάλλον για το σπίτι, στην επιστροφή γενικά και στους δρόμους μου γενικά. Δυνατά!

Κι απόψε βράδυ θα έχει.....

*ηω-λιθικέ,
μια στιγμή αρκεί! Μια στιγμή ανάμεσα σε όλα τα άλλα...
Τί ζητάμε;

Xblog said...

Bandάρα !
Το azureusα πριν.
Από αύριο παίζει & incar.

xblog

Little_Pat said...

*xblog,
ε ναι... το Shadow Sun από το ίδιο lp είναι κάπως πιο άγριο και δε σου το ανέφερα. Φαντάζομαι θα έψαξες και τα υπόλοιπα κομμάτια. Χμ, όπως είπε κι ένας φίλος μου, θα το λιώσω το cd... Δυνατά για μην ακούς τις υπόλοιπες φωνές ;)